Kinderwens tot Menopauze/Kinderwens/Onbegrepen onvruchtbaarheid

1.Algemeen

Bij 15% van het aantal paren met een kinderwens verloopt de conceptie moeizaam. De lichamelijke oorzaak ligt in een derde van de gevallen bij de man, in een derde van de gevallen bij de vrouw en in een derde van de gevallen kan geen oorzaak gevonden worden.

De Chinese Geneeskunde beschouwt lichaam en geest als een en  het zelfde. Dit betekent dat bijvoorbeeld de omstandigheden in de baarmoeder en eileiders, de leeftijd, de basisgezondheid van de toekomstige ouders, stressvolle levensomstandigheden, de mentale gesteldheid van de beide partners , allemaal factoren zijn die kunnen meespelen bij het al of niet zwanger worden.

En al deze factoren werken dus ook door op de kwaliteit van eicel en zaadcel.

De eicelrijping vangt zo ongeveer 3- 5 maanden voor de eicelsprong aan. Ook de zaadcellen doen er ongeveer drie maanden over aleer ze volgroeit zijn.

 Met acupunctuur en kruiden de kwaliteit van de eicel en zaadcel verbeteren vergt dus wel enige tijd.

Zodra u een kinderwens heeft is het dus verstandig meteen te stoppen met roken, alcohol, blowen. Dit geldt  voor beide partners. Het is raadzaam om stressvolle omstandigheden uit de weg te gaan in familie, op het werk en relatie, kwalitatief goed voedsel te eten, agressieve stoffen in huishoud schoonmaakmiddelen en make-up te mijden en het lichaam niet uit te putten door topsport.

 

2.Onbegrepen onvruchtbaarheid en acupunctuur.

De Traditionele Chinese Geneeskunde onderscheidt een aantal oorzaken voor onvervulde kinderwens, die door de Westerse Geneeskunde wat moeilijker vast te stellen zijn. De baarmoeder kan bijv. te Koud of te Warm zijn. De doorstroming in het genitaal gebied bij man of vrouw kan geblokkeerd zijn door Damp, Qi of Bloed. Door gebruik te maken van de diagnosetechnieken uit de Chinese geneeskunde kan een acupuncturist achter mogelijke oorzaken komen van het uitblijven van de zo gewenste zwangerschap.

Uiteraard geldt ook voor de acupuncturist dat het Leven meer omvat dan het gekende.

 

Click here to add your own text