Kinderwens tot Menopauze/Menopauze

Als een cliënt met haar klachten bij  een acupuncturist of kruidenkundige komt, dan worden al haar symptomen op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er een ordening gemaakt van groepjes symptomen die tegelijkertijd optreden en samen een syndroom vormen. Dit syndroom behandelen door het zetten van naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten of het geven van kruiden, maakt dat de klachten verdwijnen. Welke symptomen/klachten het eerst verdwijnen is niet met zekerheid te voorspellen.

Menopauze

In de 4 weken oude foetus verschijnen 6 miljoen eicellen. Dit aantal is bij de geboorte van een meisje teruggelopen tot zo’n 600.000, om verder af te nemen gedurende haar leven tot 300.000 bij de start van de menstruatie. Bij de overgang zijn er hooguit nog zo’n 10.000 eicellen over.

Vanuit TCM perspectief is het de nier energie die de kwaliteit van de verschillende levensstadia bepaald. Deze energie neemt af gedurende het leven. Afhankelijk of het Nier Yin of Nier Yang sneller is afgenomen, verschijnen er klachten als opvliegers, hoofdpijn en slecht slapen.

De gevolgen van de onevenwichtigheden kunnen met behulp van kruiden en acupunctuur verdwijnen.

Wat is er mogelijk?:

–          Prikkelbaarheid

–          Slecht slapen

–          Hoofdpijn

–          Opvliegers

–          Depressie